Skip to content

Stichting Duurzaam Leidschendam-Voorburg

Hebt u al een regenton? Flinke korting via de regentonnenactie in november!

-- klik hier voor de kortingsbon !! --

 

Van 1 tot en met 30 november kunnen inwoners van Leidschendam-Voorburg tegen inlevering van een bon een korting van 25% krijgen bij de aanschaf van een regenton naar keuze bij een van de tuincentra in en om onze gemeente. De bon is te downloaden via de website www.duurzaamleidschendamvoorburg.nl. Voorwaarde voor de korting is dat het gaat om een regenton bij één van de deelnemende tuincentra in de regio, met een maximum subsidiebedrag van 50 Euro. Daarnaast geldt voor deze actie: op = op! Wees er dus snel bij en download de bon via de site van Stichting Duurzaam!

Deelnemende tuincentra zijn:
  • Tuincentrum Hofstede Faunaland (Den Haag)
  • Intratuin (Zoetermeer)
  • Groenrijk de Wilskracht (Leidschenveen)

Waarom deze kortingsactie?

Met de gevolgen van klimaatverandering worden we nu al geconfronteerd. De zomers worden warmer, maar ook droger. Afgewisseld met juist meer extreme regenbuien. De gemeente Leidschendam-Voorburg voert een actief klimaatbeleid, en roept inwoners op ook hun steentje bij te dragen. Dat kan door hele simpele maatregelen, zoals het afkoppelen van de regenpijp van het riool, het vervangen van stenen in de tuin door gras of planten, regenopvang in regentonnen en het planten van meer bomen en struiken in eigen tuin of in je buurt.

Een regenton kan jaarlijks vele liters regenwater opvangen, die daarmee niet in het riool terecht komen, maar weer gebruikt kunnen worden om de tuin in droge tijden te kunnen besproeien. Regentonnen zijn tegenwoordig breed verkrijgbaar en misstaan beslist niet in de tuin. Er zijn tegenwoordig ook regentonnen in klein formaat verkrijgbaar, voor een kleine tuin of balkon. Met een gemiddelde regenton kan zo’n 7000 liter water per jaar worden opgevangen! Daarmee kun je ruim 70 x een gemiddelde tuin besproeien. Dat bespaart ook heel wat drinkwater!