Skip to content

Stichting Duurzaam Leidschendam-Voorburg

De Green Challenge Leidschendam-Voorburg krijgt steun van de gemeente, Vlietwensen en Fonds 1818.

Zoals bekend gaat vrijdag 31 mei de Green Challenge Leidschendam-Voorburg van start met een inspirerende bijeenkomst in Theater Ludens. Inmiddels hebben onze gemeente, Vlietwensen en Fonds 1818 aan Stichting Duurzaam toegezegd dit prachtige initiatief financieel te ondersteunen.

Programma Green Challenge Startbijeenkomst 31 mei theater Ludens
Onder leiding van Marjan van Giezen, voorzitter van Duurzaam Leidschendam-Voorburg, zullen diverse sprekers vertellen wat zij doen aan duurzaamheid. Florian Dirkse, mede-oprichter van Ocean Clean Up zal over zijn droom spreken. Wethouder Marcel Belt neemt ons mee in de duurzame plannen van de gemeente. En buurtbewoners komen vertellen over wat zij al doen in hun buurt. Kortom, een avond vol inspirerende initiatieven!

Duurzame netwerk borrel
Aan het eind van de startbijeenkomst is er een borrel waar je in gesprek kunt gaan met anderen die ook iets duurzaams willen doen. Stichting Duurzaam kijkt welke hulp je daarbij nodig hebt. Ook zal er informatie zijn over wat voor soort initiatieven mogelijk zijn. Je kunt je dan ook vast opgeven voor de vervolgbijeenkomst op 13 september. Daar zullen we met elkaar werken aan mogelijke initiatieven die later dit jaar als Green Challenge aan de wethouder zullen worden aangeboden!

Oproep
Denk mee, sluit aan, doe mee! De gemeente heeft al aangegeven duurzame initiatieven van inwoners te willen stimuleren, en onze Stichting Duurzaam kan jou ook ondersteunen, samen met andere organisaties als Energy Common, Buurkracht en Groei&Bloei. Dus heb je een idee, wil je zelf iets doen om duurzamer te leven, of wil je gewoon meer weten over duurzaamheid, meld je dan aan voor de Green Challenge, op 31 mei vanaf 19.30u in Theater Ludens.

Zie www.duurzaamleidschendamvoorburg.nl/green-challenge voor meer informatie en voor aanmelding. Er
zijn nog plaatsen. Maar vol is vol.

Enkele voorbeelden van duurzame initiatieven

  • gezamenlijke initiatieven voor woning isolatie, zonnepanelen of andere vormen van energieopwekking;
  • tegels wippen in eigen tuin, en planten ervoor in de plaats;
  • samen met anderen zwerfvuil in de eigen buurt opruimen;
  • met elkaar balkons, gevels, schuur- en/of garagedaken vergroenen;
  • vervang schuttingen door hagen of struiken;
  • plaats regentonnen, nestkasten en/of insectenhotels in je tuin;
  • samen met anderen initiatief nemen voor minder afval, zelf composteren, etc;
  • boomspiegels, plantsoenen of ander gemeentelijk groen adopteren om ecologische verbindingen te helpen creëren (de gemeente heeft hier een regeling voor)