Skip to content

Stichting Duurzaam Leidschendam-Voorburg

Duurzame Dinsdag 2017: Tea Meeting met film over biodiesel

Op 5 september is het Duurzame Dinsdag. Stichting “Duurzaam Leidschendam-Voorburg” viert dat met een Tea-meeting in Stadstuin Rusthout in Leidschendam.  Iedereen is welkom.

We serveren biologische hapjes bij de thee!  En we hebben de beschikking over een bijzondere documentaire film: ‘Frontera Invisible’.  Die gaat over de aanleg van plantages voor palmolie in tropische landen als Indonesië, Maleisië, Congo, Brazilië, Colombia.

De effecten zijn vaak desastreus voor het milieu, maar ook voor de mensen die daar nu wonen.  Ze leven van de grond en de bossen, maar die worden opgekocht om plantages van te maken.  De mensen die daar nu wonen en leven worden verdreven, en dan wordt de palmolie ook nog voor een deel verwerkt tot ‘biodiesel’ en vliegtuigbrandstof (o.a. voor KLM).

Na de film volgt discussie, en er is ook een petitie die je kunt ondertekenen.

De documentaire is eerder gedraaid voor de Tweede Kamer en voor het Europees Parlement.  Het is een gezamenlijke actie van organisaties als Milieudefensie, Oxfam Novib en Natuur & Milieu, onder de titel “Biobrandstoffen: het middel is erger dan de kwaal”.

Stadstuin Rusthout

De stadstuin — www.stadstuinrusthout.nl — ligt in het groen naast winkelcentrum Leidsenhage, richting de Sluisbruggen.

Programma

15.00 Ontvangst van thee/koffie en biologische hapjes
15.15 Welkom door Robert Los met een toelichting op de film
15.25 Documentaire film ‘Frontera Invisible’
16.00 Vragen en discussie
16.30 Afsluiting met een drankje en hapje