Skip to content

Stichting Duurzaam Leidschendam-Voorburg

Duurzaam ontbijten en overleggen

Bijna 20 mensen van diverse organisaties namen dinsdag 12 april deel aan het “Duurzaam Ontbijt” in stadstuin Rusthout in Leidschendam. Lokale plannen stonden centraal in de tafelgesprekken.

Het duurzaam ontbijt is een initiatief van de Groene Heuvel, een organisatie die composteren van groen afval stimuleert. Dit initiatief is door de Stadstuin Rusthout opgepakt.

Een van de gesprekspunten was de ‘regentonnenactie’. Regenwater is gemakkelijk op te vangen bij woningen en is goed te gebruiken voor de tuin en de planten in huis. Het hoogheemraadschap Rijnland subsidieert de regentonnenactie met een bedrag per ton.

Belangstelling was er ook voor de twaalf zonnepanelen van Rusthout. De zijn drie weken geleden geplaatst op het dak van het clubgebouw, met medewerking van veel donateurs, de stichting 1818 en de gemeente. Zodra de zon eventjes doorbrak, sprong in het clubgebouw de meter van de productie van de panelen meteen omhoog naar meer dan 1,4 kilowatt per uur. Zo wil de Stadstuin duurzaam zijn in woord en beleid!

Ook werd er op deze vroege ochtend aandacht besteed aan het op te zetten informatiecentrum voor Natuur en Milieu en de interactieve website van de stichting Duurzaam Leidschendam-Voorburg.

Inwoners kunnen voor informatie terecht op de stadstuin en vragen stellen via de website.

Vanuit Voorschoten was Stan Dessens aanwezig om aandacht te vragen voor het groen houden van de Duivenvoordecorridor. Dit groene gebied tussen Voorschoten en Leidschendam met prachtige doorkijkjes op de groene polders en de landgoederen van de Horsten, wordt bedreigd door woningbouwplannen van Leidschendam-Voorburg en Voorschoten. In plaats van het te ontwikkelen voor groene recreatie met wandel- en fietspaden voor de 3 miljoen inwoners van de provincie Zuid-Holland.

Inwoners die mee willen denken over Duurzaamheid, kunnen contact opnemen met Suzanne de Jong.

Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen.