Skip to content

Stichting Duurzaam Leidschendam-Voorburg

Soroptimisten starten driejarig bomenproject

Op vrijdag 26 november jl. onthulde wethouder Water en Groen Floor Kist, samen met Joke Campo van het Hospice in Voorburg, een walnotenboom die daar onlangs bij het hospice is geplant. De onthulling was het plaatselijk startschot van het driejarige bomenproject 100xTrees4Life van Soroptimist International. Ook zijn er diverse gele en blauwe biologische bollen geplant, de kleuren van de Soroptimisten.

Het 100xTrees4Life project is een samenwerking tussen TreeAid en Soroptimist International. Soroptimisten wereldwijd bestaan dit jaar 100 jaar en om dit te vieren gaan zij zoveel mogelijk bomen planten, zowel in Nederland als in Mali.

Naast het planten van de walnotenboom in Voorburg, gaan Soroptimistclub Voorburg-Rijswijk e.o. en drie andere Soroptimistclubs uit de regio Haaglanden zich in de komende jaren inzetten voor meer bomen in onze leefomgeving. Gezamenlijk gaan zij fondsen werven voor het Voedselbuurtbos GeuzeGroen in de nieuwe Driemanspolder.

Ook gaan de Soroptimisten voedselbomen planten voor gezinnen in Mali. Soroptimist International steunt het programma SheGrows dat 1.000 vrouwen in Mali wil helpen om bomen te planten, voedsel te verbouwen en een inkomen te verwerven. Door het planten van heel veel bomen dragen de Nederlandse Soroptimisten ook bij aan de groei van de Great Green Wall. Dit moet een groene strook worden van Senegal in West-Afrika tot Djibouti in Oost Afrika, die het Saharazand tegenhoudt en 50 miljoen hectare land herstelt.

Nadere informatie bij Soroptimistclub Voorburg Rijswijk e.o., contactpersoon Cassandra Rienstra (E-mail: cassandra.rienstra@hetnet.nl).