Lokale initiatieven

Er zijn in onze gemeente gelukkig talloze inwoners die willen bijdragen aan een groenere gemeente. Door de vergroening van hun eigen perceel, maar ook door zich in te zetten voor meer en meer gevarieerd openbaar groen, of voor meer biodiversiteit. Sommige inwoners nemen daarbij daadwerkelijk het initiatief. Bijvoorbeeld door in hun buurt een bijenhotel of een wormenhotel te plaatsen of door een minder florissante kavel openbaar groen te adopteren. Hierbij is doorgaans toestemming en medewerking van de gemeente nodig. Deze kan worden aangevraagd via een melding openbare ruimte of via een mailtje of een telefoontje naar een gemeente-ambtenaar of wethouder.

In deze rubriek wil Stichting Duurzaam graag aandacht geven aan een aantal van dergelijke initiatieven. Ook is Duurzaam beschikbaar om mensen die een groen idee hebben met raad en daad bij te staan. U kunt daartoe eventueel contact opnemen met groenco├Ârdinator Sander Wennekers (wennekers@planet.nl of 06-10398758).

Contactgegevens

Stichting Duurzaam Leidschendam-Voorburg
Hannie Schaftstraat 49
2264 DP Leidschendam

E-mail
Secretaris: Henk Nijstad (hnijstad@gmail.com)
Voorzitter: Marjan van Giezen (marjanvangiezen@icloud.com)
Co├Ârdinator Groen: Sander Wennekers (wennekers@planet.nl)

Informatie

Voor informatie over het werk van de Stichting, of over duurzaamheid in het algemeen, kun je contact opnemen met onze secretaris, Henk Nijstad. Liefst gebruik je daarvoor e-mail (hnijstad@gmail.com). Ook om vanuit een andere organisatie contact te leggen of om je aan te melden als vrijwilliger kun je contact met onze secretaris opnemen.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram