Week 19 Sla 'm tot moes

Wat gaan we doen?

Deze week gaan we met de handen in de aarde. Zelf je sperzieboontjes en courgette zaaien, water geven en oogsten maar. Even lekker ontspannen naast alle drukke werkzaamheden met de computer. Uit je hoofd en in je lijf.  Respect ja, want het kost veel aandacht en liefde om uit dat ene zaadje een plant te laten groeien waar je uiteindelijk ook van kunt oogsten. Slakken die op de loer liggen. Teisterende droogte. Te veel of te weinig zon of voeding?  Als het je lukt om uiteindelijk je eigen groente te oogsten, dan geeft dat zo’n kick! Woeha!

Waarom?

Je eigen (biologische) groenten verbouwen is niet alleen super zen, het is ook echt gezonder. Het wroeten in aarde verhoogt je weerstand. En het geeft meer bewustzijn van en respect voor ons voedsel.

Wat kun jij doen?

Je gaat jouw mini-moestuintje maken! Met de simpele beginnerstips van Moesmeisje maak je heel eenvoudig je eigen saladebar. Mmmm. Het enige wat je nodig hebt: pluksla-zaadjes, (biologische) potgrond en een pot of bak.  En natuurlijk een gieter om ze bij droog weer water te geven. Na zes weken kun je al oogsten! Tip: knip pluksla een paar centimeter boven de grond af en het groeit gewoon weer aan. Zo kun je er maandenlang van oogsten. En teel je liever  komkommer of andere groenten? Hou je dan vooral niet in. Je kunt van alles in pot en bak telen.

Wat doen we in Leidschendam- Voorburg?

  • Kijk hier voor de verschillende volkstuinen in Leidschendam-Voorburg; ideaal voor een eigen moestuin;

En via deze link de voordelen van de eigen moestuin op een rijtje

Kijk hier voor ander lokaal nieuws.

Spread the Word! Nodig vrienden, familie en collega’s uit zich aan te melden in de WhatsApp groep. Laten we samen de groene bal rollen… 🌍

Heb je zelf ideeën of feedback? Mail deze dan naar 52weken@duurzaamlv.nl

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram