Hoewel de meesten van ons het ondertussen wel weten dat het best een beetje minder kan, eten we nog steeds veel vlees met elkaar. En dat zorgt voor een enorme ecologische voetafdruk.
Hoe zorg je nou dat je echt eens gaat minderen? Daar gaat de uitdaging van deze week over.
We gaan een week minder of geen vlees eten, en - als je nog meer uitdaging wilt- ook minder of geen zuivel.
Waarom?
Vlees heeft zoveel impact op het milieu, omdat er veel land, water en voer nodig is voor het houden van vee. Veevoer moet worden verbouwd en vervoerd. Daarnaast zorgen dieren voor veel uitstoot van broeikasgassen door boeren, scheten en mest. De impact van peulvruchten, ei en noten is veel lager (bron: Voedingscentrum).
Door minder of zelfs helemaal geen vlees te eten, heb je dus snel een enorm positief effect op het klimaat.
Bovendien is vlees eten helemaal niet zo gezond als dat veel mensen denken. Vrijwel alle voedingsstoffen kun je ook in plantaardig eten vinden of zijn voor de meeste mensen makkelijk aan te vullen met supplementen (B12).
Kijk hier voor ander lokaal nieuws.
Spread the Word! Nodig vrienden, familie en collega’s uit zich aan te melden in de WhatsApp groep. Laten we samen de groene bal rollen… 🌍
Heb je zelf ideeën of feedback? Mail deze dan naar 52weken@duurzaamlv.nl