We gaan deze week onze keukenkastjes, koelkast en vriezer leegeten. Hierdoor ruimen we ook onze voorraad op, besparen we misschien wat energie en scheppen we ruimte in ons hoofd. Een goed begin van het nieuwe jaar dus.
Waarom?
Na de feestdagen puilen je kastjes misschien wel uit, waardoor we het overzicht verliezen. We pakken dan vaak vooral wat vooraan staat. Daardoor verspillen we veel voedsel. Kopen we vaak dubbel.
Kleine stap
Een stapje groter
Tips
THT of TGT
Kijk of op de verpakking staat THT – tenminste houdbaar tot of een TGT: te gebruiken tot.
De meeste producten kun je na de THT nog prima eten, misschien dat de smaak alleen iets achteruit is gegaan. Ruik en proef bij twijfel. De TGT staat vaak op vlees en vis en mag je wél letterlijk nemen. Na deze datum kan het product bedorven zijn. Ruik en proef bij twijfel.
Wil je andere mensen helpen én je voorraadkast opruimen? Kijk op waar er in jouw buurt buurtkastjes zijn (link: https://buurtkastjeskaart.nl/kaart/). In Weggeefkast Suus (Dijkgraafstraat 1 in Leidschendam) kan je houdbare levensmiddelen zetten. Ook bij het buurtkastje op Kon. Wilhelminalaan 417 Voorburg kan je terecht!
Kijk hier voor ander lokaal nieuws.
Spread the Word! Nodig vrienden, familie en collega’s uit zich aan te melden in de WhatsApp groep. Laten we samen de groene bal rollen… 🌍
Heb je zelf ideeën of feedback? Mail deze dan naar 52weken@duurzaamlv.nl